S02E02: Manos a la obra

Avui hem estat fent tres exercicis i cap obra. Feia molt de temps que no ho fèiem. Crec que ha estat positiu! Hem començat fent l’escala de Sol M de 4 octaves que comença a la 1a posició i acaba a la 5a.
L’hem fet amb 3 modalitats: una nota per arc, dos notes per arc i tres notes per arc. Això et fa dividir molt bé l’arc i em va molt bé perque d’aquesta manera sempre he de saber on sóc i no passar l’arc sense pensar.
Al fer aquest exercici vam aprofitar per apendre una cosa nova. Quan faig notes lligades de diferents cordes, la nota predecesora del canvi de corda s’ha de tractar de manera especial fent que l’arc vagi girant cap a la corda següent. D’aquesta manera aconseguim un so molt més net i gens brusc.
Desprès vam fer l’estudi Kayser #9, que va canviant de tonalitat unes 7 o 8 vegades. És un estudi que serveix per afinar ja que passes per quasi totes les 12 notes cromàtiques de l’escala no fent escales cromàtiques però a causa dels diferents canvis de tonalitat.
Per acabar vam fer un estudi en 3era de Wohlfahrt per començar a acostumar-me a aquesta posició. No és gens maco l’estudi però entenc que s’ha de fer. El que més em costa és aquest estudi, desprès el de Kayser i per últim l’escala (amb una o dos notes per arc).
Dimecres orquestra, ja us explicaré!

Anuncis
Published in: on gener 13, 2009 at 11:39 am  Feu un comentari  
Tags:

The URI to TrackBack this entry is: https://arquer.wordpress.com/2009/01/13/s02e02-manos-a-la-obra/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: