Un Polonès que em fa moure els dits Ziga Zaga

Avui m’ha arribat un llibre d’exercicis que aquí a la Península no es troba per enlloc. Es tracta d’un llibret d’unes 90 pàgines de l’editorial PWM (Polskie Wydawnictwo Muzyczne). L’autor és el sr Witold Krotkiewski. El llibre està enfocat als canvis de posicions de la mà esquerra. M’intentaré explicar una mica millor. Recordeu que a les primeres classes us parlava d’un patró de dits T-T-S-T que per exemple significava que a la corda de SOL trobariem les notes (SOL-LA-SI-DO-RE) ? Doncs el SOL ja sabeu que és la nota  l’aire, i el LA era amb el primer dit a una distància d’un TO del SOL i així anar fent fins a tenir el RE amb el 4rt dit. Això és la primera posició doncs el primer dit esta a la primera nota (LA) desprès de la corda a l’aire (SOL).

Ara imaginem que el primer dit no el posem a la posició del LA, sino del SI. aleshores tindriem la mà desplaçada cap al pont. Això és la 2a posició. De què serveix??? Entre d’altres coses, per arribar una nota més amunt quan siguem a la corda de MI. Abans podiem arribar fins al SI i en canvi ara podriem arribar al DO.

Això que he dit es pot extrapolar a la 3era, 4rta….7ena posició per exemple i això vol dir que cada cop ens movem per una franja del batidor (encara em surt la paraula màstil) més elevada. A mès a més, cada cop tenim els dits més juntets doncs com més amunt, més junts estan els semitons i tons.

Un dels grans problemes consiteix en trobar la primer nota per exemple. Per trobar el LA o el DO a la corda de SOL és relativament fàcil però trobar-hi un MI per exemple, és més complex. Per això cal fer exercicis per anar fent memòria tàctil/sonora 🙂 I per tot això van molt bé els estudis del sr. Krotkiewski. Bé, prou de parlar i més practicar i mure els dits Ziga Zaga!

Anuncis
Published in: on Abril 11, 2008 at 6:18 pm  Feu un comentari  
Tags: , ,

The URI to TrackBack this entry is: https://arquer.wordpress.com/2008/04/11/un-polones-que-em-fa-moure-els-dits-ziga-zaga/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: